Een trouwfotograaf jullie avondfeest laten fotograferen?

  Waarom zou je een trouwfotograaf jullie avondfeest laten fotograferen? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt.  Welke momenten zullen er dan nog zijn? Waarom zijn de foto’s van het avondfeest waardevol? Dit lees je allemaal in deze blog. Graag nemen we jullie mee naar hoe het eruit ziet als je foto’s laat maken van jullie avondfeest.

  Eigenlijk is jullie trouwfotograaf ook een soort van dag gast. Maar juist een dag gast die alles observeert en focust op de momenten. En juist dit wil de fotograaf natuurlijk vastleggen op zijn/haar creatieve manier. Jullie verhaal in foto’s te vertalen. Een trouwdag bestaat natuurlijk uit verschillende onderdelen. Het avondfeest is het laatste stukje van de dag waar de voetjes van de vloer gaan en er volop wordt gedanst. Om juist hier foto’s van te maken, is het leukste wat er is.

  Maken jullie de keus om een trouwfotograaf op jullie avondfeest foto’s te laten maken? Kijk dan ook of de fotograaf goed met flitslicht om kan gaan. Vaak zijn de avondfeest locaties donker. Hebben jullie een DJ met een toffe lichtshow? Dan kunnen de foto’s juist nog toffer worden. Jullie trouwdag van begin tot eind vastleggen maakt jullie trouwalbum in ieder geval compleet.

  GASTEN

  Jullie kunnen een avondfeest helemaal indelen zoals jullie zelf willen. Want de eerste vraag die fotografen vaak krijgen is: ‘Tot hoe laat ben je aanwezig?’ ‘Wat is een goede eindtijd voor de fotografie?’ In deze blog gaan we hier dieper op in.

  Meestal start een avondfeest tussen 20.00 en 21.00 uur. De avondgasten hebben vaak een stukje gereden om naar jullie trouwlocatie te komen. Dit betekend vaak dat ze niet meteen gaan dansen. Een start met koffie of juist eerst even een drankje – even bijkletsen en natuurlijk jullie als pasgetrouwd stel feliciteren. Het feliciteren heeft vaak even tijd nodig. Als je ongeveer 1 minuut rekent per avondgast en er komen 120 gasten op jullie avondfeest. Dan kunnen jullie overwegen om iedereen binnen te laten komen en zorgen dat iedereen een ‘glaasje bubbels’ ontvangt.

  Als iedereen binnen is maak je een ‘entree’ op je eigen feest en kunnen jullie meteen starten met de openingsdans. Daarna kun je tijdens het ‘borrelen’ de meeste mensen gedag zeggen en even bijkletsen. Want iedereen begrijpt ook wel dat het zonde van het feest is om twee uur lang een rij te laten vormen om de felicitaties te ontvangen. Wat ook een optie is om een half uur tot drie kwartier in te plannen voor de felicitaties. Dan spreek je een tijdstip af waarop jullie band of DJ het feest start. Onze ervaring is dat binnen het uur van aanvang van het feest alle genodigde gasten aanwezig zijn. Aan het einde van dit eerste uur wordt het feest gestart met de openingsdans.

  OPENINGSDANS

  Een openingsdans op jullie avondfeest is de officiële opening van het feest. Maar vaak is het ook wel een ‘ding’.. de zenuwen spelen een rol, iedereen kijkt vol verwachting naar jullie moment. Gabriël vind het in ieder geval geweldig om jullie openingsdans op het avondfeest te fotograferen. Het is in deze tijd geen ‘must’, maar wel heel leuk om over de openingdans na te denken. Wat willen jullie voor dans gaan doen? Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat er voorbereidingstijd nodig is als jullie er voor kiezen om een openingsdans in te studeren. De momenten die jullie besteden aan het oefenen voor de openingsdans is natuurlijk ook heel gezellig. Even Googelen op internet brengt jullie vast op veel ideeën.

  Er zijn zoveel soorten dansen die je kunt oefenen. Wat ook een heel gaaf idee is om met een klein groepje een ‘Flashmob’ te oefenen. Overigens heb ik een keer meegemaakt dat het bruidspaar maanden heeft geoefend voor een openingsdans. Maar het waren juist de avondgasten die een ‘Flashmob’ hadden ingestudeerd en het bruidspaar daarmee verrasten. Kortom, de start van een avondfeest kan op verschillende manieren een originele moment zijn.

   

  VOETJES VAN DE VLOER

  Als het officiële gedeelte is geweest op het avondfeest. Dan start er vaak even een borreluurtje.

   

  Juist jullie band of DJ zorgt ervoor dat de mensen op de dansvloer komen te staan. Maar ook jullie als bruidspaar kunnen ervoor zorgen dat de gasten mee dansen op de dansvloer. Ga met elkaar midden op de dansvloer staan en dans er lekker op los! Gegarandeerd dat jullie gasten mee gaan doen. Wat dan heel waardevol kan zijn is dat opa of oma ook graag even willen mee dansen. Die momenten, zijn onbetaalbaar! Nog een reden om je avondfeest te laten fotograferen.

   

  Of dat broers en zussen even de ‘dans moves’ van vroeger laten zien. Het gaat erom dat je met elkaar momenten maakt op een avondfeest die je niet gauw vergeet. En als knaller tussendoor kan er natuurlijk altijd nog feestelijke confetti geschoten worden.

   

  AFSLUITING AVONDFEEST

  Het laatste onderdeel van jullie avondfeest is het einde van het feest. Dit kan ook op vele manieren. Zo kan jullie DJ of band het laatste nummer inzetten, alle gasten op de dansvloer vragen. En daarna staat jullie taxi klaar en verlaten jullie het feest. Maar met deze exit, kunnen jullie er ook aan denken om er juist nog even een knaller van te maken met bijvoorbeeld vuurwerk op jullie bruiloft! Dat wordt gegarandeerd een spetterende afsluiting van jullie trouwfeest.

   

  Iedereen naar buiten en voor jullie een poort van sterretjes maken om vervolgens samen te genieten van het vuurwerk. Dit voorkomt natuurlijk ook dat er een rij ontstaat om jullie gedag te zeggen. Daarvoor zijn er de bedankkaartjes na jullie bruiloft. Of sturen jullie de preview van jullie trouwfotograaf door om de trouwfoto’s van de dag en avondfeest te laten zien!

  Wat jullie ook besluiten, in een kennismakingsgesprek kan Gabriël jullie er alles over vertellen – klik hier om Gabriël een mail te sturen.

  Gabriël laat jullie met plezier zien hoe geweldig het is om ook een trouwfotograaf foto’s te laten maken van jullie avondfeest. Gabriël wenst jullie alvast veel plezier met alle voorbereidingen!

  Bekijk hier alle momenten in de trouwfotografie hier.

  SHARE