Hoewel bruidslingerie niet het eerste zicht heeft, is het wel de basis van de perfecte bruidsjurk. Bruidslingerie zorgt ervoor dat de bruidsjurk beter en mooier blijft zitten. Wanneer bruidslingerie niet goed is afgestemd op de bruidsjurk, is dit voor iedereen zichtbaar.

  Bruidslingerie kan ook lichamelijke klachten (bijvoorbeeld rugklachten) voorkomen. Een bruidsjurk kan behoorlijk zwaar zijn en wordt een lange tijd gedragen. De bruid houdt haar jurk ook meestal aan tijdens het feest waar flink gedanst wordt. Het gewicht, wat een aantal kilo’s kan zijn, kan door de juiste bruidslingerie over het lichaam verdeeld worden. Bruidslingerie is een essentieel onderdeel en heeft dus daadwerkelijk een functie.

  Zoals is genoemd, is het belangrijk dat de bruidslingerie goed afgestemd is op de bruidsjurk. Het is aan te raden om bruidslingerie te kopen in een lingerie/speciaalzaak/bruidswinkel waar het personeel in lingerie gespecialiseerd is. Het personeel (de verkoopster) kan de maten van het lichaam opmeten en aan de hand van de bruidsjurk advies geven welke lingerie gedragen dient te worden. In de meeste bruidswinkels is er ook verkoop in lingerie. Tijdens passessies van de bruidsjurk kan er tegelijkertijd ook gekeken worden naar welke lingerie bij de bruidsjurk past. Veel bruidswinkels hebben een selectie aan bruidslingerie maar deze is vaak niet erg uitgebreid. De bruid kan altijd naar een gespecialiseerde lingeriewinkel gaan waar er meer selectie is, meerdere merken en eventueel beter advies. Advies is echter nodig. Elke vrouw heeft namelijk een ander lichaam en een andere bruidsjurk. Dit vereist telkens andere combinaties en wensen.

  Type bruidslingerie

  Er zijn vele soorten bruidsjurken. Bruidsjurken met een halternek, strapless of een lage rug. Voor een bruidsjurk met een halternek of open rug zijn er andere alternatieven nodig. Het is namelijk niet mooi om de beha bandjes over de schouders te zien. Alternatieven zijn bijvoorbeeld een plak beha of een bruidscorselet. Bij sommige bruidsjurken is het dragen van een beha niet nodig. Dan zitten er al voorgevormde cups of pads in.

  Pads worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Deze worden aan de binnenkant van de jurk gestikt waarbij er vorm en een mooi push-up effect ontstaat. Om er extra zeker van te zijn, kan er ook gebruik worden gemaakt van fashiontape. Fashiontape wordt vaak gebruikt bij een bruidsjurk met een diep decolleté. De fashiontape houdt de stof goed op zijn plek. De stof wordt letterlijk aan de huid en de stof geplakt. Dit voelt overigens niet vervelend aan. Het is een speciale (zachte) tape voor de huid waardoor het goed blijft plakken zonder dat er irritaties ontstaan.

  Het korset

  Het korset is een kledingstuk dat de taille en boezem accentueert. Het wordt gezien als optimaal bruidslingerie/kledingstuk. Het korset zit strak om het lichaam heen en wordt aan de achterkant (aan de kant van de rug) dichtgemaakt met een veter. Het lichaam wordt als het ware ingesnoerd. Dit voelt niet altijd comfortabel maar levert wel een mooi resultaat. Het korset verminderd het zicht van een buikje wat erg handig is bij een strakke bruidsjurk. De borsten worden door het korset ondersteunt en naar boven gepusht wat voor een zichtbare decolleté zorgt. De pasvorm bij een korset is essentieel van belang. Een goedpassend korset onder een strapless bruidsjurk staat prachtig omdat het er voor zorgt dat het bovenstuk van de jurk mooi aansluit.

  Het corselet

  Een corselet is vergelijkbaar met een korset. Het verschil is dat een korset van harde stof gemaakt is en een corselet wordt gemaakt met zachte stof. Een corselet zit daarom ook comfortabeler dan een korset.

  De bustier

  De bustier lijkt veel op een korset. Een bustier is alleen in de lengte korter dan een korset. De bustier accentueert de borsten maar sluit niet aan over de buik. Bruiden die wat vorser zijn kunnen beter een korset dragen.

  Slip & String

  Het dragen van een slip of string hangt af van de vorm van de bruidsjurk. Bij een bruidsjurk die strak om de billen zit, is het aan te raden om een string of hotpants te dragen. Dit zorgt ervoor dat er geen naden te zien zijn. Bijvoorbeeld bij een bruidsjurk die van zachte stof is gemaakt en sluitend om het lichaam heen zit.

  Kousen

  De kousen worden onder de bruidsjurk gedragen. Wanneer het echter heel warm weer is, kan de bruidsjurk beter zonder kousen gedragen worden. Kousen geven een mooie glans en een zacht gevoel. Er zijn vele soorten en kleuren. De juiste paar kousen worden afgestemd op de bruidsjurk. Er zijn kniekousen en panty’s. Het is belangrijk om de juiste maat te dragen voor een comfortabel gevoel. De kleur van de kousen wordt afgestemd op de bruidsjurk. Het is van belang dat de kousen niet donkerder zijn dan de bruidsjurk.

  Naast de kousen en de panty’s is er ook de kousenband. De kousenband voegt net iets extra’s toe aan het lingeriesetje. De kousenband dient als oorsprong om de kousen op zijn plek te houden. Tegenwoordig wordt het als een sexy item gedragen. Het geeft een extra finishing Touch.

  SHARE