BRUILOFT VERZETTEN VANWEGE HET CORONAVIRUS

   

  We zijn het er allemaal over eens, we maken een bizarre tijd mee. Wie had zich dat nu ooit kunnen bedenken?!

  Dat een virus uit China ervoor gezorgd heeft dat er een pandemie zich over de hele wereld zou verspreiden?!

  Zonder het meteen te beseffen schrijven we met elkaar geschiedenis. Want ‘later’ zullen we nog eens terugkijken naar deze periode die ons zomaar overkwam.

  Dat we ineens gedwongen worden om vanzelfsprekende dingen rigoureus anders te doen.

  Gaan jullie de bruiloft verzetten vanwege het Corona virus? Dan is dit het blog voor jullie.

   

  Ik heb in maart bruiloften mogen fotograferen waarin ineens duidelijk is hoe dit ‘tijdsbeeld’  er dan uit ziet. Contact met elkaar, knuffels, en samen dichtbij elkaar proosten en feliciteren, ineens is dat er even niet meer.

   

  Op 16 maart 2020 werd duidelijk dat ook Nederland zich moest aanpassen aan het Coronavirus. Een virus wat de hele wereld ineens plat legt.

   

  Maar wat betekend dit nu voor jullie als bruidspaar?

  Al lange tijd kijken jullie uit naar ‘de trouwdag’ , alles tot in de puntjes geregeld.

  Misschien maken jullie je druk om het weer of dat je haar maar goed blijft zitten. Maar nooit hebben jullie rekening gehouden met een catastrofe zoals het Coronavirus.

  Een virus die er voor zorgt dat jullie de hele planning van de bruiloft moet omgooien.  In deze blog gaan we in op wat er bij komt kijken als jullie bruiloft verplaatst moet worden.

  Het is en blijft ontzettend vervelend natuurlijk en we begrijpen ook maar al te goed dat de paniek even toeslaat.

  Gaan jullie de bruiloft verzetten vanwege het Corona virus? Lees dan verder.

   

  De feiten op een rij:

  • Tot en met 1 juni zijn alle ‘samenscholingen’, ook met minder dan 100 personen) verboden. Gelukkig voor bruiloften, kunnen deze doorgaan, echter wel tot maximaal 30 bruiloftsgasten. Maar dan wel met de anderhalve meter maatregel gedurende de hele bruiloft. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 28 april.
  • Alle horecagelegenheden zijn gesloten tot en met 28 april. Jullie kunnen er vanuit gaan, dat jullie trouwlocatie dan ook gesloten is. Juist dit heeft grote gevolgen voor jullie bruiloft, want het diner wordt niet geserveerd, de biertjes en wijntjes worden niet uit geserveerd. Dit allemaal vanwege het corona virus.

   

  WAAR MOETEN JULLIE AAN DENKEN ALS JULLIE BRUILOFT VERPLAATST WORDT VANWEGE HET CORONA VIRUS?

  Allereerst is het belangrijk dat jullie beslissen of jullie alsnog in de maanden april of mei 2020 het ‘ja-woord’ willen gaan geven in intieme sfeer. Dit kan allemaal nog doorgaan met de ‘anderhalve meter’ maatregel. Echter, zal de bruiloft dan op een andere locatie moeten plaatsvinden. Bijvoorbeeld bij jullie thuis in de tuin of op het stadhuis. Bespreek met de Gemeente waarin jullie willen trouwen welke mogelijkheden er zijn in deze tijd. Vanzelfsprekend willen jullie natuurlijk het liefst de trouwdag vieren samen met vrienden en familie zoals dat gepland was. Maar aanpassen is nu een must.

   

  BRUILOFT VERPLAATSEN

  Besluiten jullie de bruiloft te verplaatsen dan zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden. Want al jullie leveranciers zullen zich ook moeten aanpassen naar jullie nieuwe datum en wensen.

  Sta eerst stil bij wat jullie graag willen. Willen jullie dit jaar nog trouwen, of verplaatsen jullie het naar volgend jaar. Op welke dag gaat dit dan plaatsvinden?

  De kans is groot dat jullie leveranciers op de ‘hoogtij dagen’ al geboekt zijn. Wellicht zijn er wel mogelijkheden op ‘doordeweekse’ dagen.

  En ja, dat voelt misschien gek, maar geloof mij, op de dag zelf merken jullie er niks van.

  Ook jullie gasten zullen zich maar al te graag zich willen aanpassen om de liefde met jullie te vieren.

   

  Ook kan het zo zijn dat jullie een ‘zomer bruiloft’ gepland hebben.

  Besluiten jullie om alsnog dit jaar te gaan trouwen? Een ‘winterse bruiloft’ heeft ook zeker zijn charmes.

   

  Zijn jullie over ‘de wensen’ uit, dan wordt de volgende stap naar de leveranciers gemaakt.

  Met iedere leverancier hebben jullie een contract afgesloten. Inventariseer dan ook welke voorwaarden er zijn afgesproken en welke gevolgen dit heeft voor jullie bruiloft. Plus welke kosten komen daarbij kijken?

  Het kan zijn, dat er bij het verplaatsen van een bruiloft kosten bij komen.

   

  BRUILOFT VERZEKERING

  Hebben jullie een bruiloft verzekering  afgesloten? Neem dan contact op met jullie verzekeraar en informeer  wat er onder jullie dekking valt.

  Helaas hebben de meeste verzekeraars deze crisis niet gedekt, hoewel infomeren altijd kan.

   

  NIEUWE TROUWDATUM VANWEGE HET CORANAVIRUS

  Gaan jullie de bruiloft verzetten vanwege het Corona virus?

  Hebben jullie een nieuwe datum in gedachten? Neem dan contact op met al jullie  leveranciers.

  Maak een overzicht van al jullie leveranciers en stel de nieuwe datums voor.

  Willen jullie hier snel en makkelijk naar handelen, maak dan een overzicht in Excel en deel dit met jullie leveranciers zodat ze kunnen invullen wanneer zij nog beschikbaar zijn. Of stuur een datumprikker.

  Als de nieuwe datum rond is, dan is het tijd om alles aan te passen naar deze nieuwe datum. Ja 😉 ook de datum in jullie trouwringen en alle attributen waarop de datum al op staat.

  Zie het als de nieuwe bezigheid in huis. Pak er wat gezellige knabbels bij en knutsel weer een avond. We hoeven nergens heen 😉

   

  BRUILOFT GASTEN

  Als jullie alles achter de rug hebben omtrent het verplaatsen naar een nieuwe datum, dan wordt het tijd om jullie bruiloftsgasten te informeren over jullie nieuwe trouwdatum.

  Iedereen begrijpt wel dat er geen nieuwe trouwkaart komt, maar een originele ‘change-the-date’ kaart is straks mooi voor in het plakboek. En reken maar dat later de verhalen los komen 😉

   

  JULLIE OORSPRONKELIJKE TROUWDATUM

  Het is natuurlijk zonde om ‘niet’ stil te staan bij jullie oorspronkelijke trouwdatum. Het coronavirus is echt verschrikkelijk! Dat dit ervoor gezorgd heeft dat we ons allemaal moeten aanpassen. Gedwongen thuis moeten zitten, zoveel mogelijk waar kan in ieder geval. Geen knuffels met elkaar, geen gezellige terrasjes bezoeken, geen vrijgezellenfeesten. Zo kunnen we nog heel veel opnoemen. Maar hoe leuk is het om wel samen stil te staan bij jullie ‘oorspronkelijke trouwdatum’? Daar kan ik jullie bij helpen. Want een loveshoot a la ‘pre wedding shoot’ mag ik nog steeds maken! Juist met deze shoots kan ik genoeg afstand nemen volgens de maatregelen van het RIVM.

  Neem contact op en laten we er samen nog een mooi moment van maken. Want ook ‘leuke,  fijne, lieve, en een beetje feestelijke momenten’ mogen nog steeds aandacht hebben in deze tijd.

  Zorg goed voor elkaar, houd anderhalve meter afstand en blijf gezond.

  SHARE