De bruidstaart. Een belangrijke traditie van de bruiloft is het aansnijden van de bruidstaart. Het bruidspaar staat in het middelpunt en pakken samen het mes om de onderste bruidstaart aan te snijden. Het aansnijden van de bruidstaart staat als symbool voor de belofte om er voor elkaar te zijn en voor elkaar te zorgen. Wanneer het eerste stuk gesneden is, neemt de bruid een stukje taart en voert dit aan haar man en daarna gebeurd dit andersom door de bruidegom. De gasten krijgen uiteraard ook allemaal een stuk taart. Een feestelijk moment om te vieren dat de bruid en bruidegom officieel man en vrouw zijn geworden.

  Op het gebied van bruidstaarten zijn er vele diverse keuzes. Elk jaar komen er steeds meer ideeën en trends op de markt. Er zijn een aantal handvaten die het uitzoeken van de bruidstaart makkelijker en ook veel leuker maakt!

  Stijlen

  De bruiloft heeft net als de bruidskleding en locatie een bepaald thema en stijl. Deze stijl kan doorgevoerd worden in de bruidstaart. Bij een bruidstaart met een moderne stijl kan er gebruik worden gemaakt van strakke lijnen, patronen en gladde bekleding. Een romantische stijl maakt meer gebruik van zachte kleuren waarbij er plooien, bloemen en ruches te zien zijn. Rustiek is een stijl waarbij bloemen en houtstructuren zichtbaar zijn.

  Planning

  Voordat het bruidspaar langs leveranciers gaan om de bruidstaart uit te zoeken en te proeven, is het belangrijk om eerst inspiratie op te doen. Online zijn er vele blogs en websites die diverse stijlen van bruidstaarten laten zien. Voor het bruidspaar zelf is het fijn om te weten waar ze naar op zoek zijn en of de type taart en stijl in het budget past.

  Bruidstaart proeven

  Het is belangrijk dat de bruidstaart er natuurlijk mooi uitziet maar ook lekker proeft. Er zijn een aantal praktische onderdelen om rekening mee te houden zoals; hoeveel personen gaan er geserveerd worden? En op welk moment van de dag gaat dit gebeuren? Gaan jullie in gesprek met een leverancier? Vraag dan naar een juiste prijsindicatie. Wanneer er vele gasten geserveerd moeten worden is ook de grote van de taart belangrijk. Als dit niet het geval is, kan er gebruik worden gemaakt van dummies. Dummies zijn lagen in de taart die van piepschuim zijn gemaakt. Vanaf de buitenkant is niet te zien welk stuk taart een dummie is. Dit scheelt vaak in het budget en voorkomt verspilling van de bruidstaart.

  Er zijn verschillende leveranciers waar het bruidspaar terecht kan voor de bruidstaart. Het is aan te raden om een aantal leveranciers te ontmoeten en mee in gesprek te gaan om de wensen van het bruidspaar te bespreken. Mocht het bruidspaar een bepaald thema of stijl hebben en dit door willen voeren in de bruidstaart, kunnen zij een stukje stof of lint meenemen die de leverancier kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld voor de kleur of materiaal zijn die ook in de bruidstaart verwerkt wordt.

  Buitenkant bruidstaart

  De buitenkant van de bruidstaart moet er natuurlijk mooi uitzien. Maar de bruidstaart moet natuurlijk ook lekker smaken. Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van smaken. Daarom wordt er bij de leverancier een proeverij gehouden die het bruidspaar smaken en structuren laat proeven. Er zijn smaken zoals aardbeien, chocola of citroen, biscuit of cake, marsepein of botercrème. Het is aan te raden om op tijd te beginnen met het op zoek gaan naar de juiste bruidstaart. De daadwerkelijke bestelling wordt gebruikelijk minimaal twee maanden vooraf de bruiloft gemaakt om zeker te weten dat de bruidstaart op tijd klaar is.

  Trends voor 2018

  Een bruidstaart kan bijna door alles geïnspireerd worden. Inspiratie van het bruidsboeket, een kantpatroon van de bruidsjurk of het ontwerp van de trouwkaart. Voor 2018 zijn er een aantal trends die dit jaar veel gezien gaan worden.

  Trend 1 Waterverf

  Waterverf oftewel aquarel is al een tijd te zien maar dit jaar wordt het echt een trend. De kleuren bij waterverf lopen in elkaar over waardoor er een zachte en romantische uitstraling ontstaat.

  Trend 2 Metallics

  Metallics zijn kleuren als goud, zilver en koper. Voornamelijk goud is populair. Het geeft een uitstraling die warm, uitnodigend en chique is. Goud is erg veelzijdig, het kan op vele manieren doorgevoerd worden.

  Trend 3 Patisserie

  Patisserie is een trend die vol uit lekkernijen bestaat. Lemon meringue taartjes, chocolade saus, fruitgebakjes, macarons en truffels zijn enkele voorbeelden van deze lekkernijen. Een bron vol smaken maar ook ideeën om de bruidstaart te versieren.

  SHARE