Het is zover, de datum voor de bruiloft is gezet en de zoektocht naar de perfecte trouwjurk begint. Het vinden van de juiste trouwjurk is nog best een opgave. De bruid wil er natuurlijk op haar aller mooist uitzien en de bruidegom verrassen. Voorafgaand heeft de bruid al vaak vele fantasieën over hoe de jurk eruit moet komen te zien. Maar hoe vindt de bruid haar perfecte trouwjurk en wat komt er allemaal bij kijken?

  De zoektocht naar een trouwjurk

  Het zoeken naar de perfecte trouwjurk begint eerst met het opdoen van inspiratie. Wat vindt de bruid wel en niet mooi? Welke stijl en smaak heeft de bruid. Ook de bruidegom heeft een eigen smaak en is het voor de bruid belangrijk om te weten wat hij mooi vindt zodat ze hier rekening mee kan houden.

  Inspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Er zijn vele diverse bruidstijdschriften en blogs (zowel nationaal als internationaal) waarin alle stijlen van trouwjurken naar voren komen. Er zijn vele merken met brede prijsklassen. Het is goed om eerst inspiratie op te doen en te bepalen wat de bruid wil uitgeven aan een trouwjurk. Er zijn namelijk veel trouwjurken waarbij de één is nog mooier is dan de ander. Zodra de bruid weet wat haar smaak, stijl en prijsklasse is, wordt de zoektocht naar de perfecte trouwjurk een stuk gemakkelijker en leuker!

  Levertijd trouwjurk

  Soms heeft de bruid haar trouwjurk al snel gevonden maar soms kan het ook een hele tijd duren. Het is vaak tijdrovend en daarom aan te raden om vroeg te beginnen met de zoektocht. De ideale periode is om elf tot negen maanden voordat de bruiloft plaatsvindt te beginnen. Wanneer de jurk is gevonden dient er ook rekening gehouden te worden met de bestelling. De trouwjurk kan op maat gemaakt worden, of worden aangepast. Dit kost tijd waarbij het langer duurt voordat de jurk helemaal klaar is. Er zijn vaak een aantal passessies nodig voordat de trouwjurk helemaal perfect zit. Om de bruid te helpen zijn er een aantal vragen die gesteld kunnen worden: laat de bruid haar trouwjurk in Nederland maken? Komen de stoffen uit het buitenland of binnenland? Hier zit namelijk tijd- en kwaliteitsverschil in. Wordt de trouwjurk speciaal voor de bruid ontworpen? Koopt de bruid een trouwjurk uit de nieuwe collectie of voorgaande collectie om kosten te besparen? Wat voor type jurk wil de bruid? Voordat de bruid naar de trouwwinkel gaat is het aan te raden om eerst inspiratie op te doen door in bruidstijdschriften te gaan kijken en online.

  Bruidswinkels

  In Nederland zijn er vele bruidswinkels waar de bruid terecht kan om vele mooie trouwjurken te passen. De meeste bruidswinkels hebben een website waar de bruid eerst naar kan kijken. Er staan ook vaak ervaringen en recensies op van bruiden die langs zijn geweest. Het is belangrijk dat de bruidswinkel goede service verleent. Een ervaren medewerker weet al gauw wat de smaak, stijl en prijs is van de bruid.

  Bij vele bruidswinkels dient er vooraf een afspraak gemaakt te worden. Daarbij kan al aangegeven worden wat voor trouwjurk de bruid zoekt en wat haar budget is. Op deze manier kunnen de verkopers van de bruidswinkel gerichter zoeken naar geschikte trouwjurken. De medewerkers hebben veel ervaring en laten de bruid diverse stijlen passen om zo een goed beeld te geven van de jurken en te achterhalen wat de bruid zoekt. Het is aan te raden om als bruid open te staan voor suggesties en vooroordelen tegen te gaan bij het passen van een trouwjurk.

  Kwaliteit

  Trouwjurken lopen uiteen in prijsklassen en dus ook in kwaliteit. Online zijn er uiteraard ook veel trouwjurken te vinden maar pas echter wel op met bestellen. De materialen zijn namelijk niet te voelen waardoor verwachtingen van de kwaliteit tegen kunnen vallen. In de bruidswinkel is dit uiteraard wel te zien en heeft de verkoper vaak een goede kijk op wat de bruid wel en niet goed staat.

  De bruiloft

  Bij het kiezen van de ideale trouwjurk is het handig om na te denken hoe en waar de bruiloft gaat plaatsvinden. Is er een bepaald thema? Is de bruiloft op het strand of in het bos? Een trouwjurk met een lange sleep is bijvoorbeeld niet handig op het strand of in het bos. De bruid kiest meestal een aantal bruidsmeisjes uit die de bruid helpen met het uitzoeken van de jurk. De bruidsmeisjes krijgen zelf ook een jurk die de bruid voor hen uitzoekt.

  Het zoeken naar de trouwjurk is een leuke en mooie ervaring die gedeeld kan worden met vrienden en familie die dichtbij de bruid staan.

  SHARE