Het is zover, de datum voor je bruiloft is gezet en de zoektocht naar de perfecte trouwjurk begint. Het vinden van de juiste trouwjurk is nog best een opgave. De bruid wilt er natuurlijk op haar aller mooist uitzien en de bruidegom verrassen. Voorafgaand heeft de bruid al vele fantasieën over hoe de jurk eruit moet komen te zien. Maar hoe vind de bruid haar perfecte trouwjurk en welke onderdelen komen daarbij kijken?

  De zoektocht

  Het zoeken naar de perfecte trouwjurk begint eerst met het opdoen van inspiratie. Wat vindt je als bruid wel en niet mooi? Welke stijl en smaak heb je? Ook niet onbelangrijk is om met de bruidegom in gesprek te gaan, want hij heeft natuurlijk ook zijn eigen smaak.

  Natuurlijk is de uiteindelijke keuze aan jouw.

  Inspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Er zijn vele diverse bruidstijdschriften en blogs (zowel nationaal als internationaal) waarin alle stijlen van trouwjurken naar voren komen. Er zijn vele merken met brede prijsklassen. Het is goed om eerst inspiratie op te doen en te bepalen wat je als bruid wilt uitgeven aan een trouwjurk. Er zijn namelijk veel trouwjurken en de een is nog mooier dan de ander. Zodra je weet wat jouw smaak, stijl en prijsklasse is, wordt de zoektocht naar de perfecte trouwjurk een stuk gemakkelijker en leuker!

  Soms heb je jouw jurk in één keer gevonden, maar het vinden van de ideale trouwjurk kan ook tijdrovend zijn. Het is daarom aan te raden om niet te lang te wachten met het uitkiezen van jouw trouwjurk.

  Waar houd je rekening mee bij een trouwjurk?

  Begin dus zo snel mogelijk na het vastleggen van de locatie en de fotograaf met de zoektocht naar de trouwjurk. De ideale periode is om elf tot negen maanden voordat de bruiloft plaatsvindt, de zoektocht te gaan starten. Houd ook rekening met de besteltijd van de jurk en het vermaken ervan. Wanneer de jurk speciaal ontworpen wordt, kan het langer duren voordat de trouwjurk klaar is.
  Belangrijke vragen die je jezelf kan stellen voordat je jouw jurk uitkiest zijn bijvoorbeeld:

  Laat ik de jurk in Nederland maken?
  Komen de stoffen uit het buitenland?
  Laat ik de jurk speciaal ontworpen?
  Koop ik een jurk van de nieuwe of een eerdere collectie in de bruidswinkel?
  Wat voor type jurk wil ik hebben?

  Het is daarom aan te raden om eerst door bruidsbladen heen te bladeren en op internet te kijken naar een stijl die het beste bij je past.
  Vaak zijn er een aantal pas sessies nodig voordat jouw jurk perfect zit.

  Denk ook goed na over het totaalbeeld . Wil je een sluier? Een tiara? Een sleep?

  Bruidswinkels

  In Nederland zijn er vele bruidswinkels waar je als bruid terecht kan om vele mooie trouwjurken te passen. Je kunt bijvoorbeeld online alvast een impressie op doen van de winkels en zoeken naar positieve recensies en ervaringen.

  Ook is het slim om te kijken naar de grootte van de bruidswinkel, want hoe grote hoe meer keus.
  Service is uiteraard ook erg belangrijk. Het kost immers tijd voordat je jouw ideale jurk gevonden hebt. Een geïnteresseerde / meewerkende verkoper is goud waard.
  Houd er rekening mee dat je bij een aantal bruidszaken voorafgaand een afspraak moet maken. Geef bij aankomst aan wat voor trouwjurk je zoekt en wat je budget is. Op deze manier kunnen de verkopers van de bruidswinkel gerichter zoeken naar geschikte trouwjurken. Sta open voor suggesties en adviezen en probeer vooroordelen tegen te gaan bij het passen van een trouwjurk.
  Wanneer een verkoper je een trouwjurk aanraadt om te passen, pas het.
  Maar vraag van tevoren wel even naar de prijs.

  Kwaliteit

  Trouwjurken lopen uiteen in prijsklassen en dus ook in kwaliteit. Online zijn er uiteraard ook veel trouwjurken te vinden, pas echter op met bestellen. Je kunt de materialen niet van tevoren bekijken waardoor je verwachtingen van de kwaliteit tegen kunnen vallen. In een bruidswinkel zie en voel je gelijk de kwaliteit van de jurk. De verkoopster heeft ervaring en vaak een goede kijk op wat je wel en niet zal staan. Een jurk die je eerst niet ziet hangen kan namelijk wel erg mooi zijn wanneer je deze past. Pas een aantal verschillende stijlen om erachter te komen wat het beste bij jouw figuur past. Laat hierbij ook het advies van de verkoper toe, deze heeft hierin immers ervaring.
  Wanneer je een trouwjurk aantrekt voel je je echt als een ‘bruid’. Wanneer je de trouwjurk gevonden denkt te hebben, is het aan te raden om toch een aantal andere jurken te passen, om er zeker van te zijn dat dit echt de trouwjurk is waarin je wilt trouwen.

  De bruiloft

  Bij het kiezen van jouw ideale trouwjurk is het handig om na te denken hoe en waar je de bruiloft gaat vieren. Is er een bepaald thema? Is de bruiloft op het strand of in het bos? Sta stil bij wat je graag wilt en wat niet. Een trouwjurk met een lange sleep is bijvoorbeeld niet handig op het strand.
  Vaak zijn er ook bruidsmeisjes aanwezig waar een prachtige jurk voor moet worden uitgezocht. De kleur en vorm van deze jurken hangt vaak samen met het thema van de bruiloft. De bruidsmeisjes kunnen je hierbij helpen.

  Tips
  Tip 1: begin op tijd met het zoeken van je trouwjurk door vooraf inspiratie op te doen via magazines, websites en blogs.
  Tip 2: bedenk vooraf goed wat je wilt en wat jouw budget is. Je kunt daarna een afspraak maken met een aantal bruidswinkels.
  Tip3: Lees de recensies van verschillende bruidswinkels voordat je een afspraak maakt.
  Tip 4: Het is niet aan te raden om de jurk online te bestellen, je kunt de kwaliteit niet voelen en de jurk kan afwijken van het getoonde voorbeeld op de website. Vaak is het retour zenden van de jurk ook lastig, dus kijk goed naar de voorwaarden.
  Tip 5: In de zomer willen veel bruidswinkels hun oude collectie kwijt waardoor er uitverkoop is.
  Tip 6: laat je adviseren door verkopers, maar luister altijd naar je eigen gevoel. Uiteindelijk is het jouw jurk.
  Tip 7: Er zijn verschillende trouwbeurzen waar je korting vouchers kunt krijgen van bruidswinkels. Bruidsbeurzen zijn er ook om inspiratie op te doen.

  Het zoeken naar de trouwjurk is een leuke en mooie ervaring die je met mensen kunt delen die dichtbij je staan.

  SHARE