Het vrijgezellenfeest is voor de bruid een mooi en belangrijk moment om samen met haar beste vriendinnen te vieren. Haar laatste momenten als ‘vrijgezel’ wordt gevierd met een feest en bijbehorende activiteiten. Een feest die de bruid niet gauw zal vergeten. Het vrijgezellenfeest is vaak een verassing en wordt door de vriendinnen van de bruid georganiseerd.

  De activiteiten

  De activiteiten die georganiseerd worden zijn afhankelijk van de wensen en persoonlijkheid van de bruid. Houdt de bruid bijvoorbeeld van wellness en luxe? Dan kan een bezoekje naar de spa een optie zijn. Is de bruid een sportief/outdoor persoon? Dan is het leuk om sportactiviteiten te organiseren zoals kitesurfen of parachutespringen. Het vrijgezellenfeest staat in het teken van plezier maar vaak komen er gekke of gênante opdrachten bij kijken die de bruid in het openbaar moet uitvoeren.

  Voorbeelden van activiteiten:

  • Een dagje wellness in een spa, schoonheidssalon of sauna
  • Een wijnproeverij
  • Een workshop volgen
  • Spelletjes (game hall)
  • Sportactiviteiten
  • Een weekend weg naar een andere stad of land

  Vrijgezellenfeesten kunnen een dag duren maar ook een weekend of zelfs een week. Dit is helemaal afhankelijk van wat er georganiseerd wordt en wat de wensen zijn.

  Het organiseren van het vrijgezellenfeest

  Als organisator is het doel om natuurlijk het leukste en origineelste feest te organiseren die de bruid en haar vriendinnen geweldig vinden. Hieronder een aantal tips die handig kunnen zijn bij het organiseren van een vrijgezellenfeest.

  Tip 1: Het prikken van een datum

  Het prikken van een datum voor het vrijgezellenfeest is een belangrijk onderdeel van het organiseren. Het is van belang dat alle goede vriendinnen aanwezig kunnen zijn en natuurlijk de bruid zelf ook. Het vrijgezellenfeest is vaak (en het leukste) een verassing voor de bruid. Om het een verassing te houden is het nodig om bijvoorbeeld met haar werkgever te overleggen wanneer ze vrij kan krijgen. Vaak worden de vrijgezellenfeesten in het weekend gehouden i.v.m. werk van zowel de bruid als van de vriendinnen. Om een helder overzicht te krijgen van wanneer iedereen kan, is een ‘datumprikker’ een handige online tool om te gebruiken. Daarbij is het aan te raden om de datum van het vrijgezellenfeest zo vroeg mogelijk al vast te leggen zodat iedereen kan. Aangezien de meeste vrijgezellenfeesten erg actief zijn, wordt het vrijgezellenfeest niet in de laatste twee weken vooraf de bruiloft gehouden. Het is namelijk fijn voor de bruid dat er wat tijd tussen zit zodat zij zich kan herstellen.

  Tip2: De genodigden

  Als organisator van het vrijgezellenfeest is het heel erg belangrijk welke vriendinnen/familieleden van de bruid op het feest komen. De organisator is vaak daarom de meest dichtbij zijnde vriendin of familie van de bruid. Toch is het aan te raden om alsnog met vriendinnen te overleggen wie er allemaal uitgenodigd moeten worden. Vergeet niet de familie en de familie van haar aanstaande man zoals de zus, schoonzus of nicht. Omdat het vrijgezellenfeest een verassing is, is het erg belangrijk dat er medegedeeld wordt dat er niets over het feest tegen de bruid gezegd mag worden.

  Tip3: Het organiseren

  Het is fijn om samen met een metgezel het vrijgezellenfeest te organiseren. Het is gemakkelijker (en leuker!) om taken te verdelen en ideeën uit te wisselen. Pas op voor een niet te grote groep want dat kan voor belemmeringen zorgen door bijvoorbeeld discussies, voorkeuren en wensen.

  Tip4: De Kosten

  De kosten zijn ook een belangrijk aspect bij het organiseren van het vrijgezellenfeest. De kosten dienen vooraf goed ingeschat en duidelijk worden gemaakt aan alle genodigden. Op deze manier kunnen zij rekening kunnen houden met wat de kosten zijn en vooraf het vrijgezellenfeest al overmaken. De kosten voor een vrijgezellenfeest kunnen behoorlijk oplopen. Het is van belang om dit goed te bespreken met elkaar. De bruid hoeft zelfs niks te bekostigen.

  Tip5: De locatie

  Aan de hand van de activiteiten en wensen wordt er een locatie gekozen waar het vrijgezellenfeest plaats gaat vinden. Het is leuk om naar een andere stad of plek te gaan waar de bruid en de genodigden niet eerder zijn geweest. Het is aan te raden om niet te veel reistijd tussen de activiteiten te hebben zodat het feest en de sfeer op gang blijft. Regel vooraf al het vervoer, eventuele kaartjes en maak een schatting van de kosten zodat het gemakkelijk en soepel verloopt.

  SHARE