Fotobooth op je bruiloft

  Wanneer jullie een fotobooth op de bruiloft plaatsen weten jullie zeker dat alle gasten op de foto komen te staan. De een noemt het een photobooth, de ander een fotohokje of een selfiebox. Over een ding zijn we het eens, het levert super leuke gekke, gezellige plaatjes op! Het is absoluut een sfeermaker op jullie avondfeest. Het is ook iets wat je niet elke dag doet, dus super leuk om aan te bieden aan jullie gasten. Bovendien kunnen jullie heel veel leuke dingen doen met de foto’s van de fotobooth. Doe wat inspiratie op in deze blog!

  Gastenboek

  Er zijn zoveel leuke ideeën om iets te doen met de foto’s van een fotobooth. Jullie kunnen een foto twee keer laten afdrukken. Zo kunnen al jullie gasten hun foto plakken in het gastenboek met een berichtje erbij. Er zijn verschillende soorten plakband met vrolijke kleurtjes. Verschillende soorten pennen in verschillende kleuren. Of jullie zorgen ervoor dat er een stickervel bij ligt met vrolijke stickers! Meteen hebben alle gasten een leuk aandenken aan jullie bruiloft en jullie hebben een leuk, vrolijk gastenboek. Vaak kan ook de layout van de foto aangepast worden naar jullie eigen smaak. Misschien hebben jullie een trouwlogo? Deze kan dan ook op de print geplaatst worden.

  Fotolijst

  Wat ook een mooi aandenken is voor jullie, is een fotolijst! Zorg dat er vrolijke knijpertjes bijhangen, een ‘lijntje’ gespannen in de lijst. Zo kunnen alle gasten de fotobooth prints met knijpertjes ophangen. Jullie kunnen dit natuurlijk meteen een plekje in huis geven als aandenken aan de bruiloft. Wat ook een optie is dat er een groot prikbord wordt geplaatst. Alle gasten kunnen hier de foto op prikken en ontstaat er een vrolijk bord vol met alle foto’s van de gasten.

  Verschillende soorten fotobooth

  Het is zeker de moeite waard om even te zoeken naar welke fotobooths er zijn.  Er zijn bijvoorbeeld grote spiegels. Dit is natuurlijk ook wel handig want zo ziet iedereen meteen of zijn/haar haren goed zitten. Zo is er ook een fotopaal. Deze is er in twee varianten, een ‘fotopaal’ en een GIF Booth in een. Dit laatste is een bewegend beeld  wat steeds herhaald wordt. Gegarandeerd veel lol voor de fotobooth!

  Props

  Wat dachten jullie van de aankleding en props?! Hoe meer, hoe beter, vaak willen gasten dan zeker ook even gek doen met elkaar voor de foto. Hebben jullie een thema op de bruiloft? De props zijn natuurlijk helemaal aan te passen naar dit thema.

  Als de trouwlocatie heel veel ruimte heeft dan is er ook nog een opblaasbare fotobooth. Dit is een hele grote opblaasbare ruimte met daarin de fotobooth. Vaak ligt de rode loper al klaar voor de gasten en worden ze begeleid door personeel om de foto’s te maken. Dit personeel zorgt ervoor dat de props uitgedeeld worden.  Zij zorgen ervoor dat de gasten allemaal op de foto komen. Het is dan ook vaak mogelijk dat de gasten meteen de foto naar hun eigen mailadres kunnen sturen.

  Achtergrond fotobooth

  Wanneer er een fotobooth is toegevoegd aan het avondfeest, dan zijn er natuurlijk verschillende manieren om dit persoonlijker te maken. Of natuurlijk aan te passen aan jullie thema. De achtergrond van de fotobooth kan feestelijk worden ingericht, naar het bruiloft thema. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden om de achtergrond van jullie fotobooth zelf te maken.

  Fotobooth versus fotograaf

  Nu zul je misschien denken, waarom zouden wij de fotograaf ’s avonds nog laten blijven als wij een fotobooth huren?  Een fotobooth zet je neer zodat er een ‘portret foto’ gemaakt kan worden van al jullie gasten. Dit is een geposeerde foto, aangekleed met leuke props en natuurlijk een feestelijke achtergrond inclusief een leuk sfeertje en aandenken. Maar de fotobooth staat vaak naast de dansvloer of bij de ingang waar de gasten binnenkomen en dit geeft toch een statische sfeer mee aan de foto’s zonder de echte momenten van het feest.

  De fotograaf zorgt ervoor dat de beleving van het feest wordt vastgelegd. Hoe jullie en de gasten de momenten ervaren op het feest. De fotograaf staat midden op de dansvloer en zorgt ervoor dat de ‘dance moves’ vastgelegd worden of juist dat oma even mee swingt op de dansvloer. En exact dat, dat doet een fotobooth natuurlijk niet. Dus overweeg zeker dat de fotograaf ook het avondfeest voor jullie vastlegt. In deze blog lees je meer over een fotograaf op het avondfeest.

  Meer tips

  Zijn jullie benieuwd naar meer tips voor jullie bruiloft? Zoeken jullie nog een fotograaf voor jullie bruiloft? Mail Gabriël hier. Tijdens dit gesprek ben ik benieuwd naar jullie plannen en vertel ik graag welke mogelijkheden er zijn. Wanneer gaan jullie trouwen?

   

  SHARE