The Ramautar-Patel Wedding

  Trouwlocatie: De Koning Party & Events, Maxima Ballroom
  Trouwjurk: Lorenzo Rossi
  Trouwpak: Custom made in Hong Kong
  Bloemen: Heaven Effects
  Decoratie: Basma FX & Heaven Effects
  Visagie & haar: Loubinet
  Trouwringen: Tiffany & Co (Anicha) en Van Amstel Diamant (Rajin)
  Bruidstaart: Nelly’s Cakes
  Diner: Oscar Catering

   

  We studeerden allebei in Birmingham (UK) en hebben elkaar zodoende ontmoet

  Toen we na de universiteit samen naar Amsterdam verhuisden wisten we dat het serieus was en dat we met elkaar wilden trouwen. Toen we enige tijd later besloten om samen naar Singapore en daarna naar Hong Kong te verhuizen wisten we het zeker.

  Raj heeft me ten huwelijk gevraagd in Rio de Janeiro. Hoewel we het over trouwen gehad hadden en het erover eens waren wanneer we zouden willen trouwen, zag ik het huwelijksaanzoek niet aankomen. Ik had een hike gepland met een tour guide die we allebei graag mogen, en terwijl ik die hike aan het plannen was, was Raj ook met hem in gesprek en vroeg hij hem iets aan mij aan te raden dat hem de mogelijkheid zou geven om me ten huwelijk te vragen. Ik dacht dus dat ik de hike helemaal zelf had gepland, maar dat was dus niet het geval!

  We beklommen de Pedro Bonito, een van de hoogste bergen in Rio. We zouden vanaf de top een mooi uitzicht over heel Rio moeten hebben, maar het was erg bewolkt. Toen de tour guide mij vroeg of ik een foto wilde maken, zei ik “nee, laten we wachten tot we iets kunnen zien,”. Ik had geen idee dat dat hun signaal was voor het huwelijksaanzoek en liep dus weg op zoek naar een beter uitzicht. Raj ging achter mij aan en zei constant de liefste dingen, zoals “don’t you think this is amazing? Don’t you want to do this together for the rest of our lives?”. Ik zei “ja natuurlijk”, maar liep gewoon verder op zoek naar een mooi uitzicht!

  Op gegeven moment riep de tour guide naar Raj dat hij het even moest laten weten wanneer we terug liepen, en toen begon het eindelijk te klikken. We liepen terug en ik zag de tour guide staan met een camera, en toen wist ik het: Raj ging me ten huwelijk vragen. Hij hield me vast met beide handen (zodat ik niet weer weg kon lopen neem ik aan haha) en ging op 1 knie. Tegen het einde van z’n speech hadden we allebei tranen in onze ogen en er was maar 1 woord dat m’n lippen konden vormen: “Ja!”.

   

  • Wanneer wist je dat je je droom jurk(en) had gevonden?
  Mijn Indiase kleding heb ik in India gekocht, en dat was meer een kwestie van passen. Mijn witte bruidsjurk had ik alleen op de foto gezien voordat ik hem kocht omdat ze hem niet op voorraad hadden in Hong Kong, maar ik wist dat deze jurk “the one” was, en ik had wel al soortgelijke modellen gepast. Ik heb de jurk toen online moeten kopen in America en naar Hong Kong laten sturen – ik had hem niet eens gepast! Toen hij kwam was hij vrijwel perfect en ik had gelukkig slechts minimale aanpassingen nodig.

   

  • Belangrijkste advies voor toekomstige bruiden?
  1. Begin op tijd met plannen en denk aan alle details, want het zijn de details die mensen zich herinneren (en het eten!).
  2. Zorg ervoor dat je geniet van alle momenten met je aanstaande – don’t forget why you’re both there and cherish the day for what it is: two people joining their lives.
  3. Zorg ervoor dat je een goede ceremonie meester hebt, voor mij was dat 1 van mijn beste vriendinnetjes, Kawieta Potinoor. Dankzij haar verliep onze dag perfect en hoefde ik me op de dag zelf nergens druk over te maken.
  4. Don’t sweat the small stuff: je gasten zullen het zich niet realiseren als dingen niet perfect lopen of als dingen niet exact zijn zoals je in gedachte had. Just enjoy the moment and trust that everyone else is enjoying your wedding.

  • Hoe hebben jullie de locatie gekozen?
  Ik wist eigenlijk bijna meteen al dat ik wilde trouwen in de Maxima Zaal in De Koning. Met 400 gasten heb je niet zo gek veel opties, en de Maxima Zaal was naar mijn mening 1 van de mooiste zalen met de capaciteit waar we naar op zoek waren.

  • Wat is het verhaal van jullie trouwdag?
  Omdat we veel gasten hadden uit het buitenland, waarvan een heleboel op zondag weer weg gingen, hebben we allebei onze bruiloften (Indiaas en wettelijk) op 1 dag gedaan. Onze Indiase bruiloft was in de ochtend, en onze wettelijke bruiloft in de avond. Het thema voor onze receptie was Black Tie, en het was fantastisch om iedereen in tuxedos en avondjurken te zien. In de ochtend was alles vrij traditioneel; Raj kwam dus aan met Indiase drum spelers en de hele ochtend stond in het thema van cultuur en religie.

  • Highlight van de dag?
  Voor ons: the first look and private sharing of our vows. Voor onze gasten: het moment waarop Raj in de car lift midden in de zaal naar boven kwam in een Aston Martin Vanquish, compleet met laaghangend rook.

  • Is er iets wat je misschien anders had aangepakt?
  Nee ik denk het niet. De dag liep zo goed als maar kan. Misschien dat ik een videograaf had ingehuurd zodat we momenten (e.g. toen de car lift omhoog kwam) goed hadden kunnen vastleggen.

  • Beautytip voor future brides? (Haar, jurk, make-up)
  Doe voldoende hair/makeup trials. Als ik terugkijk naar de foto’s ben ik niet zo blij met mijn haar & makeup in de ochtend en de dag voor de bruiloft (Bhatwan & Biya) omdat het voor mij veel te veel is. Ik heb het idee dat ik er niet als mezelf uitzag. Het probleem voor mij was dat ik niet voor alle looks trials kon doen, omdat ik niet in Nederland woon.