Op elke bruiloft is er wel een gastenboek of receptieboek aanwezig. Hierin kunnen alle gasten hun ervaring met de dag delen en natuurlijk een goede wens opschrijven. Gabriel heeft veel verschillende bruiloften gefotografeerd en heeft in deze tijd erg leuke alternatieven op het gastenboek gezien.

  Gastenboek

  Er zijn via internet hele leuke gastenboeken te koop die precies aansluiten op de stijl van jullie bruiloft. Het is altijd leuk als de kleurtinten in het gastenboek weer terug komen en dat er is nagedacht over de pennen en pennenbakje. Als er veel gasten komen dan is een groot gastenboek erg handig. Gasten gebruiken vaak een gehele pagina en hierdoor is het gastenboek al snel vol.

  Als er een receptietafel is neergezet dan kan het gastenboek hierop gepresenteerd worden. Zorg ervoor dat de gasten langs het gastenboek lopen voordat ze de feestzaal betreden. Als de bruiloft is afgelopen dan is het altijd erg leuk om de volgende dag samen als kersvers bruidspaar door het gastenboek te bladeren en alle verhalen te lezen. Wat kan een gastenboek nog leuker maken en welke creatieve ideeën zijn al eerder toegepast?

  Weddingplanner

  Een Weddingplanner werkt vaak jullie thema uit en kiest dan ook zelf een prachtig gastenboek voor jullie uit die perfect bij jullie thema aansluit. Veel bruidsparen hebben een alternatief bedacht op het gastenboek. Hieronder kunnen jullie de leukste alternatieven lezen. Veel hiervan vonden wij zo origineel dat deze ideeën zeker garant staan voor een leuke reactie van alle gasten.

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 1: De boom met vingerafdrukken

  Dit idee kan worden toegepast als er niet veel gasten aanwezig zijn. De gasten konden bij binnenkomst hun duim stempel plaatsen op een ‘kale’ boom welke op een grote poster stond. Naast de vingerafdruk werd telkens een leuk stukje geschreven. Aan het einde van de dag stond de boom vol met groene bladeren. (Eigenlijk de vingerafdrukken van de gasten). Een heel erg leuk idee wat ons altijd is bijgebleven. Deze poster is door het bruidspaar ingelijst en opgehangen op een mooie plek bij hun thuis. Een prachtig aandenken van alle gasten en de dag.

  Alternatief gastenboek

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 2: Foto’s van de gasten aan de waslijn

  Om het gevoel van een buitenbruiloft in het gastenboek goed tot zijn recht te laten komen, hebben de weddingplanner samen met het bruidspaar een leuk idee bedacht als alternatief van het gastenboek. Er is een fotobooth geplaatst waar de gasten de gehele dag door de leukste foto’s konden maken. Deze foto’s waren direct klaar en aan de achterkant van deze foto’s konden de gasten een leuke boodschap kwijt. De foto’s werden aan een lange en kleurrijke waslijn gehangen als boog voor de ingang van het feest. Omdat het feest op het strand gehouden werd, wapperden de kaartjes vrolijk heen en weer. In de avond werd de waslijn verlicht zodat de gasten en het bruidspaar naar andermans foto’s en boodschap konden kijken. Zo kwam dit leuke gastenboek alternatief nog meer tot zijn recht.

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 3: Foto’s van de gasten met een polaroid

  Een polaroid camera is al voor 30 euro te koop via marktplaats. Het papier is wat prijziger en komt vaak neer op 0,50c per gemaakte foto. Gelukkig zijn er ook zink polaroid camera’s verkrijgbaar waarbij de afdrukkwaliteit veel scherper is en waar de kleuren van de foto’s veel feller zijn. Ook is het zink papier goedkoper waardoor wij dit leuke alternatief op steeds meer bruiloften tegenkomen.

  Attributen

  De gasten kunnen zelf een foto van elkaar maken en deze direct terug zien. Om dit idee nog leuker te maken, worden er ook vaak attributen bij gegeven zodat de gasten zich in een personage kunnen vermommen. De polaroids hebben onder de afdruk een witte rand waar de gasten hun boodschap op kwijt kunnen. Deze polaroids kunnen in een gastenboek worden geplakt, maar kunnen ook op een groot canvas worden gezet.

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 4: Houtblokjes & de gasten-boom

  Er kan met blokjes hout een leuke toren worden neergezet waarop alle gasten een klein zinnetje kunnen schrijven samen met hun naam. Een ander leuk idee is een echte kleine boom waar de gasten door middel van leuke kaartjes hun boodschap in kunnen ophangen. Deze boom komt vol met leuke berichtjes en deze kunnen jullie dan ergens in huis neerzetten om er elke dag een berichte uit te halen en deze te lezen.

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 5: Foto’s van vroeger

  Al jullie gasten hebben een connectie met jullie. Dat betekend dat zij ook vast en zeker leuke foto’s hebben van jullie. Dit mag een foto zijn van vroeger of van niet zo lang geleden. Deze foto’s kunnen de gasten dan in jullie gastenboek plakken en er een heel leuk stukje bij schrijven van dat moment. Ook kunnen ze een stuk schrijven van de dag op de bruiloft zodat een stukje geschiedenis en de dag van de bruiloft samen komen. Dit leuke idee is ook een keer toegepast met foto’s van vroeger van de gasten. Deze foto’s werden door het bruidspaar in het gastenboek geplaatst. De gasten moesten door het boek bladeren, op zoek naar hun foto en daar hun boodschap aan het bruidspaar bij schrijven.

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 6: Voorwerpen voor goed geluk

  Dit bruidspaar was voor de wet in Amerika getrouwd en had daar een hele leuke foto laten afdrukken. De foto plaats je vervolgens in een dikke houten lijst met een dikke glasplaat ervoor. De gasten mochten zelf iets meenemen ter grote van een muntje en daaraan hun berichtje vastmaken. Hoe leuk is het dat deze voorwerpen gaan in een lijst gaan?!

  Een alternatief voor het Gastenboek. Idee 7: Een mooie fles wijn

  Er zijn in een relatie tijden van geluk en liefde maar er zijn ook tijden van woordenwisseling.

  De taak van de gasten was om per persoon een mooi verhaal te schrijven waarom dit bruidspaar zo goed bij elkaar past. De bruid en bruidegom hadden ieder ook hun eigen verhaal naar elkaar opgeschreven. Al deze verhalen gingen samen met een prachtige fles wijn in een houden kist. De bruidegom sealde de kist door deze goed te sluiten met spijkers. Een erg leuk idee. Er kunnen na jaren van liefde altijd tijden komen waar het tij zich keert. Als de liefde verdwijnt dan kan deze in één keer weer terugkomen door samen de wijnkist te openen.

  Een gastenboek kan dus meer zijn dan een boek met tekst waar niet snel meer in gekeken gaat worden. Geef dit onderdeel ook aandacht en neem dit mee in de planning en jullie zullen er later erg veel plezier aan beleven.

  SHARE