Meewerken aan een huwelijksaanzoek! Daarvoor ontvingen wij een uitnodiging. Wij mochten een huwelijksaanzoek met verborgen camera’s vastleggen in het van der valk hotel in Nootdorp.

  Tot in detail was alles voorbereid. Het moest tenslotte een groot geheim blijven tot de grote dag van het aanzoek 2 maanden later.

  Deze 2 maanden zijn natuurlijk erg spannend, meestal wordt er eerst moet er toestemming gevraagd aan de ouders. Dan komt een lastig onderdeel, de ring. Vaak is de juiste maat van de ring te achterhalen door een van de ringen van je vriendin mee te nemen naar de juwelier. Deze wordt daar opgemeten en zo weet je zeker dat de maat van de ring voor het aanzoek de juiste maat is.

  Aanzoek  met diamanten ring

  Veel aanzoeken worden gedaan met een diamanten ring. Het leuke hiervan is dat de diamanten ring eigenlijk een reclame stunt is geweest van een groot bedrijf in de vroegere jaren. Hierna is een aanzoek met een diamant eigenlijk noodzakelijk.

  Ook zijn er veel stukken op internet te lezen over de prijs van een ring. Meestal wordt er een ring gekocht die 2/3 van het maandsalaris kost. Natuurlijk hoeft een ring voor het huwelijksaanzoek niet zo duur te zijn, de trouwringen zijn immers belangrijker en voor een huwelijk dan voor een aanzoek. Wat ook soms wordt gedaan is een ring zonder steen. De steen wordt dan tijdens of na het huwelijk in de ring gezet. Een symbolische ring kan ook veel betekenen. Een speciale illustratie of een bepaalde symbolisch symbool kan veel meer zeggen dan een gouden ring met diamant.

  Toch blijft de gouden ring met diamant de meest gebruikte manier om iemand ten huwelijk te vragen. Er zijn zelfs aanstaande bruiden die echt een diamanten ring verwachten en het liever niet met minder willen doen. Een reclame stunt dus die goed voor de diamanten industrie heeft uitgepakt.

  huwelijksaanzoek bij ondergaande zon

  Romantisch huwelijksaanzoek

  Het huwelijksaanzoek kan natuurlijk nog veel romantischer worden opgezet zoals een aanzoek in een ver lang op een prachtig wit strand bij zonsondergang, maar we maken ook mee dat er thuis op de bank een aanzoek wordt gedaan. Het gaat immers om dezelfde vraag en het daarbij horende antwoord: “ja”.

  Op die vraag en dat antwoord waren wij aan het wachten nadat al onze verborgen camera’s in het van der valk hotel waren neergezet. Veel gasten hadden al door dat er iets speciaals stond te gebeuren. Het stel nam plaats op de voor gedekte tafel en onze camera’s gingen aan. Alles leek normaal. Een gewoon uitje met een heerlijke lunch. Na een kort gesprek kwam er vanuit een hoek een serveerster aangelopen. Ze had twee glazen champagne in haar hand. Er zijn weleens aanzoeken gedaan waarbij de ring in de champagne zit of waarbij de ring verstopt is in het gerecht.

  Een huwelijksaanzoek netjes op zijn knieën

  Maar deze keer ging de jongen netjes op zijn knieën met de ring in zijn handen. Wij waren heel erg benieuwd naar de reactie. Maar eigenlijk direct liepen de tranen over de wangen van zijn vriendin en was het antwoord: “Ja”. Wij werden natuurlijk dol enthousiast en het werd erg lastig om onszelf zo stil mogelijk te houden. De aanwezigen begonnen luid te applaudisseren en wij kregen het teken om ons te laten zien. Met fantastisch beeldmateriaal liepen we naar het verloofde stel toe om hun te feliciteren. Wij gingen direct aan de montage beginnen en het verloofde stel vervolgde in alle blijdschap hun lunch.

  Huwelijksaanzoek in het buitenland

  Een huwelijksaanzoek wordt ook in het buitenland gedaan. Een grote vraag hierbij is natuurlijk, waar de ring voor het aanzoek het beste kan worden verstopt? Een mogelijkheid is om de ring in de broekzak te verstoppen. Als je langs de douane gaat en wordt gefouilleerd dan is er een kans dat het ringendoosje moet worden getoond aan de beveiliging. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom wordt her ringendoosje ook vaak in de handbagage gedaan. Dan is er niets aan de hand en blijft de ring in eigen beheer. Een derde optie is om de ring in de koffer te verstoppen. Maar er is natuurlijk altijd kans dat de koffer wordt uitgepakt als jij net niet oplet en dat de ring gevonden wordt.

  We hebben in de tijd hele leuke verhalen van aanstaande bruidsparen gehoord, over waar de ring verstopt was. Een van de verhalen is hieronder te lezen.

  huwelijksaanzoek in het bos, geheim huwelijksaanzoek

  Trouwringen

  Het verhaal van het huwelijksaanzoek van Dirk en Nathalie:

  Nadat Nathalie haar ouders toestemming hadden gegeven om haar ten huwelijk te vragen, begon Dirk met het zoeken naar de juiste ring maat. Dit was een lastige klus omdat Nathalie maar 2 ringen draagt. Deze ringen hebben voor haar een grote emotionele waarde en daarom heeft ze deze altijd om. Midden in de nacht had Dirk haar ring gepakt en de maat getekend op een stuk papier. De volgende dag is hij naar de juwelier gegaan en heeft hij een mooie ring op maat laten maken.

  Een aanvraag in Nederland was voor Dirk niet romantisch genoeg, daarom had hij een romantisch hotel in Miami geboekt op de dag dat ze verkering met elkaar kregen.

  Het zoeken van een goede plek om de ring in te verstoppen die vaak voorkomt zijn de sokken. Zo had Dirk de ring zonder doosje ook in de sokken verstopt. Hij had de ring eerst in een dikke laag watten gedaan om beschadigingen te voorkomen. Daarna had hij de sokken in elkaar gerold en er was niks meer van de ring te zien. De spanning schoot er bij Dirk wel in en hij moest toch nog even controleren of die paar sokken nog wel in de koffer lag 5 minuten voor vertrek.

  Vervolgens was er op het vliegveld was er niets vreemds aan de hand, de koffer werd afgegeven en in Miami weer meegenomen. In het hotel aangekomen pakte Dirk vol zenuwen direct de koffer over en begon met uitpakken. Het eerste wat hij uitpakte waren al zijn sokken en die legde hij in de lade naast het bed.

  Dirk vertelde ons dat de kluis van het hotel was geen optie om de ringen in te leggen. Nathalie legt haar waardevolle spullen ook vaak in de kluis en ze mocht de ring natuurlijk niet zien.
  Op de tweede avond van de vakantie was de avond van hun verkering. Eigenlijk wilde Dirk haar de op deze avond van de vakantie ten huwelijk vragen, maar een flinke regenbui gooide roet in het eten.

  Foto's van jullie huwelijksaanzoek

  Als het huwelijksaanzoek niet door gaat

  Op de derde avond pakte Dirk weer de ring uit de sokken en stopte deze in zijn broekzak. Maar ook deze avond ging het huwelijksaanzoek niet door omdat Nathalie zich niet zo lekker voelde en vroeg naar bed wilde. Op de vierde avond zat alles gelukkig mee. Bij een prachtige zonsondergang ging Dirk op zijn knieën en vroeg hij Nathalie ten huwelijk. Nathalie was zo overdondert dat er een lange tijd geen woord uit haar mond kwam. Maar natuurlijk bedoelde ze “ja” en omhelsde ze Dirk met tranen in haar ogen.

  Na dit leuke verhaal vroegen wij of Nathalie al aan een aanzoek dacht, nadat ze hoorde dat de vakantie op de dag van hun relatie was geboekt. Nu ze er over terug dacht had ze eigenlijk best veel hints gehad, maar stond ze er niet bij stil. Zo had ze het al kunnen weten door de datum en het vreemde gedrag van Dirk. Wie wil er 5 minuten voor vertrek nog even de koffer controleren? Ook het snelle uitpakken van de koffer had haar een hint kunnen geven van een mogelijk aanzoek. Nathalie zei: “Hoe zenuwachtig Dirk ook was, hij heeft het goed weten te verbergen”.

  Zo zijn er nog vele verschillende verhalen te vertellen over alle andere aanzoeken die wij hebben vernomen van onze bruidsparen.

  Een aanzoek kan op de bank voor de tv, maar het kan ook tijdens een mooie vakantie op een speciale datum.

  huwelijksaanzoek, trouwkaart, save the date kaart

  Huwelijksaanzoek op foto en film

  Neem contact met ons op als u uw aanzoek wilt laten vastleggen door een echte trouwfotograaf en videograaf.
  Wij werken dan met verborgen camera’s en kunnen u zelfs helpen met het opzetten van het thema.

  SHARE