Trouwen in het buitenland

  Gefeliciteerd, je gaat trouwen in het buitenland! Een bruiloft plannen is super spannend, maar als je dingen moet regelen zoals de locatie, wie je allemaal wil uitnodigen en alle kleine details, zoals de taart, bloemen en het transport, dan kan die belangrijke vraag stellen wel eens het makkelijkste onderdeel lijken.

  Heb je altijd al gedroomd om te trouwen op een wit zandstrand, in je favoriete buitenlandse stad of ergens in een tropische bestemming? Dan is trouwen in het buitenland misschien wel iets voor jullie!

  Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder, maar het organiseren van een bruiloft in het buitenland kan behoorlijk lastig zijn. En dan hebben we het nog niets eens over hoe je je trouwjurk daar veilig krijgt. Daarom geven we je enkele praktische zaken mee over trouwen in het buitenland.

  Hoe kies ik een goede bestemming voor een bruiloft?

  Een trouwbestemming moet bij je persoonlijkheid passen. Maak een lijstje met de belangrijkste vereisten waaraan die locatie moet voldoen. Wil je trouwen op het platteland, op een strand of met een indrukwekkend uitzicht? Op deze manier kun je een beeld schetsen van je ideale locatie. Vervolgens kun je het aantal bestemmingen gaan beperken door rekening te houden met je budget en het budget van je gasten.

  Een keer je er aan uit bent in welk land je wil trouwen in het buitenland, rest enkel nog de keuze van de exacte locatie. Hiervoor hou je best rekening met het feit of je al dan niet kamers moet boeken, of er een uitgaansverbod is en tot wanneer het feest mag doorgaan.

  Hou er rekening mee dat je wellicht zeker twee keer de locatie zal moeten bezoeken voor je bruiloft. Een keer voor het zoeken naar de juiste locatie en een tweede keer om alle details te regelen.

  Hoeveel kost een bruiloft in het buitenland?

  Uit navraag blijkt dat heel wat koppels 25 tot 35000 euro uitgeven aan hun huwelijk. Koppels die in het buitenland trouwen spenderen vaak een pak minder. Dit zou schommelen rond de 10000 euro. Dat komt omdat een bruiloft in het buitenland vaak in een meer intieme kring wordt gevierd en er dus minder gasten aanwezig zijn. Maar dat hangt uiteraard af van je eigen wensen en dus bepaal je grotendeels zelf hoeveel je wil uitgeven aan je huwelijk in het buitenland.

  Trouwen in het buitenland met een klein budget is ook mogelijk als je het creatief aanpakt. Kies voor een bestemming met veel all-inclusive resorts zoals de Dominicaanse Republiek of Mexico. Door het grote aanbod aan hotels, vind je vaak erg betaalbare aanbiedingen. Een andere optie is om een minder bekende locatie in een populair land te kiezen. In Italie vermijd je best steden als Venetië, Florence of rond het Comomeer, terwijl kleinere steden in Toscane zoals Pitigliano of Montemerano goedkoper en niet aan charme moet inboeten.

  Is een huwelijk in het buitenland geldig?

  Dit is uiteraard een belangrijk iets om te checken. De meeste bruiloften in het buitenland zijn geldig in eigen land, maar er zijn altijd uitzonderingen. Als je alle legale vereisten voor een huwelijk op je bestemming hebt gevolgd, dan zou je huwelijk ook moeten geldig zijn in je eigen land. Neem contact op met de lokale autoriteiten op je bestemming om te verifiëren of je bruiloft aan alles voldoet, voor je vertrekt.

   

   

  Hoe regel ik de leveranciers?

  Wie wil trouwen in het buitenland werkt best samen met een huwelijksplanner. Deze kan je helpen met alle praktische zaken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vele papierwerk dat bij een bruiloft komt kijken.

   

   

  Waarmee moet je nog allemaal rekening houden?

  Trouwen in het buitenland vergt vrij veel organisatie en het is dus makkelijk om bepaalde zaken over het hoofd te zien. Daarom zetten we nog even de belangrijkste puntjes op een rij.

  Zorg dat je alles op papier hebt
  Bereid je voor op het onverwachte
  Omarm de cultuur

  Verborgen kosten kunnen al snel naar boven sluipen als je in het buitenland wil trouwen. Opeens moeten bepaalde zaken worden genotariseerd en moet er een extra kost aan het hotel worden betaald. Zorg dat je een offerte van de huwelijksplanner of reisorganisatie op papier hebt waarop staat wat allemaal inbegrepen is en wat niet.

  Een bruiloft op een strand is het meest onvoorspelbaar en onderhevig aan het weer. Zelfs in het Caribisch gebied in juli en augustus kan er een storm zijn. En huwelijken op het strand zijn niet noodzakelijk privé. In Europa bijvoorbeeld kun je geen privé strand voor jezelf reserveren, dus kan er evengoed een groep jongens naast je huwelijk voetballen.

  Er is een reden waarom je in het buitenland wil trouwen. Haal het meeste uit je ongewone bestemming en laat het de hele ceremonie beïnvloeden. Kies een lokale gewoonte voor de ceremonie en serveer lokale gerechten en wijn. Speel petanque op je Provence-huwelijk, huur een mariachi-band in Mexico of toast met sangria in Spanje. Een bruiloft die invloeden heeft van je bestemming kan een fantastische vakantie voor je gasten blijken te zijn, vooral als je geweldige activiteiten organiseert zoals rondleidingen of wijnproeverijen.