Een praktische gids voor wie wil trouwen in Mallorca

  Trouwen in het buitenland is de droom van veel koppels. Het Spaanse eiland Mallorca vinkt alle hokjes af als het gaat om bruiloften en huwelijksreizen. Of je nu uitnodigingen stuurt naar een paar gasten (voor een intieme ceremonie) of voor veel meer, de ideale locatie voor ceremonies en recepties is hier te vinden. Alle tips voor het Trouwen in Mallorca.

  Het vieren van je ‘grote dag’ op een romantische locatie aan het strand bij zonsondergang is de droom van veel stellen. Mallorca is uitgegroeid tot de favoriete bestemming in Europa. hier is je gids voor het maken van een geweldige bruiloft op Mallorca.


  Waarom trouwen in Mallorca?

  Mallorca biedt een verscheidenheid aan landschappen voor je droombruiloft. Of je nu blootsvoets in het zand wil trouwen of in een kerk op een heuvel met een prachtig uitzicht, alles is mogelijk.

  De lange geschiedenis van bezoekers van Mallorca heeft een erfenis achtergelaten. Een warm welkom en een uitstekende service. Voeg het heerlijke klimaat toe en het wordt duidelijk waarom zo veel paren voor het eiland kiezen. Ze zien het als hun ideale bestemming om te trouwen.

  Ook is Mallorca gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit elk groot Europees land. Wat betekent dat een zonnige mediterrane bruiloft omringd door vrienden en familie realistischer is dan ooit.

  De populariteit van bruiloften op het eiland betekent dat er op veel plaatsen speciaal wordt gezorgd voor bruiloften.

  Ook zijn er gespecialiseerde weddingplanners om met elk aspect van jouw grote dag om te gaan. Of, als je wil, kun je het ook zelf doen en je eigen droomhuwelijk op Mallorca regelen; deze gids geeft je alle opties.

  Een bruiloft op een zonnige dag

  Het weer is een grote factor voor velen die ervoor kiezen om te trouwen op Mallorca. Met meer dan 300 dagen zon per jaar zijn de kansen om geweldig weer te hebben op je grote dag erg in je voordeel.

  Terwijl de echte zonaanbidders onder jullie kunnen kiezen voor het hoogtepunt van de zomer. Kiezen veel mensen voor de iets koelere maanden mei of september. Sterker nog, juni en september zijn de meest populaire maanden. Maar elk moment tussen april en oktober wordt beschouwd als ‘in het seizoen’.

  Religieuze en juridische overwegingen voor je bruiloft op Mallorca

  Er zijn veel variaties op de regelgeving, afhankelijk van je omstandigheden.

  Als je een religieuze ceremonie op Mallorca wilt, moet de bruid of bruidegom, of soms beide, gedurende twee jaar of langer inwoner zijn geweest. De enige keer dat dit niet van toepassing is, is als je rooms-katholiek bent en gaat trouwen in een rooms-katholieke kerk. Dan moet je bewijs leveren van je religieuze achtergrond. Dit kan meestal door je certificaat van doopsel en een brief van je pastoor te tonen.

  Andere religieuze ceremonies kunnen worden gehouden als zegeningen. Waarbij veel paren ervoor kiezen de officiële handeling eerst in een registratiekantoor in hun eigen land uit te voeren. Maar de zegening op dezelfde manier organiseren als een traditionele bruiloft, zodat ze nog steeds hun droomdag krijgen.

  Religieuze plechtigheden tussen bewoners beginnen met het aanvragen van een ‘certificaat van toestemming om te trouwen’. Dit wordt verkregen van de burgerlijke stand. Of in de districtsrechtbank of het stadhuis van de plaats waar het huwelijk zal worden gehouden.

  Ongeacht je situatie, raden we je aan om zo snel mogelijk navraag te doen. Tot soms wel achttien maanden op voorhand. Als je een huwelijksplanner gebruikt, kunnen zij je helpen met de officiële vereisten.

  Trouwlocaties en cateraars

  Het eiland biedt een enorme keuze aan locaties, dus je zult zeker de ideale plek vinden om de bruiloft van je dromen te houden. Historische herenhuizen, imposante kastelen en forten zijn allemaal opties om te overwegen. Maar ook luxehotels, charmante landelijke villa’s en verfijnde strandclubs. Ze hebben allemaal hun eigen unieke verkoopargumenten. Terwijl de services die bij elke locatie horen variëren.

  Sommige locaties bieden zelfs huwelijksplanners en leveranciers, terwijl anderen je op je speciale dag het voortouw laten nemen.

  Tips voor de bruiloft

  Probeer op de dag om elk uur een minuut te nemen om gewoon te stoppen, te ademen en rond te kijken. De dag gaat zo snel voorbij dat je pas als je naar de foto’s kijkt realiseert wat je gemist hebt met alle opwinding!
  Kies je leveranciers goed en overweeg om een huwelijksplanner te gebruiken. Ook al is het maar op de dag vanwege budgetrestricties. De huwelijksplanners maken echt de dag en een goede huwelijksplanner is een zegen.

  Neem hier contact op met Gabriël als je gaat trouwen in Mallorca en hij geeft je graag tips van zijn eerdere bruiloften.

  SHARE