• nl
   • en

   De mooiste trouwlocaties in Toscane

   Kies voor de meest memorabele dag van je leven een onvergetelijke locatie in het prachtige Toscane! Deze regio biedt een uitgebreide selectie aan verbluffende locaties en accommodaties. Of je nu een huwelijk in vintage stijl plant, urban chic of een traditionele tuin op het platteland, er zijn tal van locaties die passen in de stijl en stemming die je in gedachten hebt: een oud paleis in een kunststad, een vijfsterrenluxehotel, een plattelandsvilla, een middeleeuws kasteel, een boerderij, een botanische tuin, een wijngaard of zelfs een chique strand. Niet alleen is de algehele sfeer belangrijk bij het kiezen van een trouwlocatie, maar ook de faciliteiten en functies. Is er een binnenruimte in geval van regen of zou je een tent moeten huren? Is luide muziek toegestaan ​​tot laat in de avond of moet je na het eten naar binnen gaan? Waar zijn de toiletten? Is het gemakkelijk voor gasten om te er te geraken of moet je vervoer huren? Hier zijn alvast enkele droomlocaties voor een bruiloft in Toscane.

   San Gimignano

   San Gimignano is een prachtige heuvelstad in Toscane beroemd om zijn middeleeuwse architectuur die de Unesco tot Werelderfgoed heeft verklaard. De prachtige hoge middeleeuwse torens die vanaf enkele kilometers te zien zijn, creëren een unieke en spectaculaire skyline. Wandelen door de smalle straatjes en prachtige pleinen van San Gimignano is als een bezoek aan een prestigieus museum. De prachtige hoge torens en middeleeuwse architectuur van de stad, de houten beelden, 14de-eeuwse schilderijen en fresco’s van de Florentijnse school inspireren elke bezoeker.

   Voor legale katholieke bruiloften zijn er veel kerken in de ommuurde stad en in het nabijgelegen platteland, met een ongelooflijk uitzicht op olijfgaarden, wijngaarden en zonnebloemen. Er zijn ook mooie boerderijen, onafhankelijke villa’s met tuinen en kapellen die perfect zijn voor symbolische ceremonies.

   Firenze

   Trouwen in Firenze is een romantische droom, evenals een unieke historische en artistieke ervaring. Florence biedt grenzeloze opties voor bruiloften en accommodaties, zowel in het stadscentrum als in de heuvels rondom de stad. Florence is echt een perfecte locatie in elk seizoen en tijd van het jaar!

   Neem deel aan de juridische burgerlijke ceremonie in de prachtige rode hal van het Palazzo Vecchio, het stadhuis van Firenze, een historisch monument. Wandel daarna rond en maak foto’s op Piazza della Signoria, een van de mooiste pleinen ter wereld, in de beroemde Galleria degli Uffizi en op de Ponte Vecchio (oude brug) met uitzicht op de rivier de Arno. Ze zullen zeker de meest memorabele trouwfoto’s maken!

   Siena

   Siena is een van de meest fascinerende en mooiste steden in Toscane, door zijn behoud van het middeleeuwse karakter, de sfeer binnen de oude muren en het doolhof van geplaveide straten. De stad heeft prachtige gotische gebouwen, waaronder de beroemde kathedraal en het Palazzo Pubblico, of het stadhuis, waar juridische burgerlijke plechtigheden plaatsvinden, evenals talrijke kerken.

   Voor koppels die een wettelijke burgerlijke ceremonie plannen, kijkt het stadhuis, Palazzo Pubblico, uit op het Piazza del Campo, een van de meest opmerkelijke pleinen in Italië. Het plein is bekend over de hele wereld en niet alleen vanwege zijn architectonische schoonheid. Het plein is ook beroemd om de paardenrace Palio, misschien wel het meest spectaculaire jaarlijkse festival in Italië, dat elke zomer plaatsvindt.

   Siena is zo mooi dat het door de UNESCO tot Werelderfgoed is verklaard. De warme en gastvrije sfeer maakt het de perfecte locatie voor een bruiloft. De unieke ligging van Siena in het hart van Toscane maakt het een ideale uitvalsbasis om prachtige nabijgelegen steden zoals Pienza, Montalcino, Asciano, Montepulciano en Chianti te bezoeken, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn.

   Chianti

   Wanneer je aan Toscane denkt, kun je niet anders dan denken aan Chianti, het beroemdste deel van Toscane, dat zich in het midden van de regio tussen Siena en Firenze bevindt. Gevierd voor de onvergelijkbare natuurlijke schoonheid van zijn kleurrijke, glooiende heuvels, cypress tree steegjes, olijfbomen en wijngaarden, vind je hier een echt prachtig panorama dat je niet wilt missen. Zo kan je onder meer genieten van een uitzicht op oude kastelen, Romeinse kerken, boerderijen en stenen villa’s, waardoor Chianti een van de mooiste plekken is om te trouwen in Italië.

   De grootste stad in Chianti is Greve in Chianti, gevolgd door Castellina in Chianti, Radda in Chianti, Panzano in Chianti en de kleinere Gaiole in Chianti. Elke stad heeft zijn eigen unieke karakter en het is de moeite waard om ze allemaal te verkennen. Trouwen in Chianti is ongetwijfeld de beste manier om enkele van de meest originele schatten van Toscane te ontdekken: middeleeuwse kastelen, historische stadspaleizen in het hart van kleine middeleeuwse stadjes, villa’s, boerderijen, hotels en resorts. Al deze soorten accommodaties zijn allemaal beschikbaar voor elke stijl en elk budget, niet alleen voor een onvergetelijke huwelijksceremonie en receptie, maar ook voor een perfecte vakantie of huwelijksreis.

   SHARE