De trouwlocaties. Welke trouwlocatie past bij jullie? Het is een belangrijk onderdeel van de bruiloft en een van de eerste voorbereidingen. De trouwdatum is gekozen en de bruiloft wordt georganiseerd. Het bruidspaar zoekt een trouwlocatie wat bij hun bruiloft past.


  De voorbereiding

  Er zijn vele diverse trouwlocaties zowel in Nederland als in het buitenland. Van een partycentrum tot een sterrenrestaurant. Het bruidspaar kan zich voorbereiden door locaties op het internet en in tijdschriften te bekijken. Inspiratie opdoen en bij een aantal een afspraak maken om langs te gaan. De eerste indruk van de trouwlocatie is namelijk erg belangrijk. Populaire trouwlocaties zijn erg snel volgeboekt dus deze moeten ver van te voren geboekt worden. Bij het boeken van een trouwlocatie dient er rekening gehouden te worden met het aantal gasten i.v.m. voldoende ruimte. Trouwlocaties kunnen voor de gehele dag en nacht geboekt worden maar ook voor een dagdeel. Tegenwoordig worden steeds meer trouwlocaties ook feestlocaties en andersom. Het is namelijk wel gemakkelijk om de bruiloft op één locatie te houden. Dit scheelt reistijd zowel voor het bruidspaar als voor de gasten.

  Trouwlocaties

  Er zijn gebruikelijke trouwlocaties maar ook ongebruikelijke. Dit ligt helemaal aan de wensen van het bruidspaar. Een trouwlocatie waar het bruidspaar herinneringen heeft of een bepaalde plek wat zij mooi vinden. Het is ook mogelijk om in het buitenland te trouwen maar hier hangt vaak een duurder kostenplaatje aan. Trouwlocaties zijn er in overvloed en er is heel veel mogelijk, denk bijvoorbeeld aan het bos, strand, dierentuin, hotel, loft, landhuis, kasteel of achtertuin.

  Etiquette en tradities

  Bij een bruiloft zijn er een aantal tradities zoals de openingsdans. Een openingsdans is een belangrijk onderdeel van de bruiloft wat op de trouwlocatie plaatsvindt. De openingsdans is een dans van het bruidspaar onder een nummer die vaak een persoonlijke betekenis heeft. Na de openingsdans is het gebruikelijk dat de bruid met haar vader danst en de bruidegom met de moeder van de bruid. Hierna danst het bruidspaar met de ouder van de bruidegom. Het feest kan hierna echt beginnen!

  De huwelijksplechtigheid vindt vaak plaats op een apart onderdeel van de trouwlocatie. Het moment van de huwelijksvoltrekking.

  Felicitaties

  De felicitaties worden gegeven nadat de bruid en bruidegom officieel man en vrouw zijn geworden wat ook plaatsvindt op de trouwlocatie. De felicitatie vormt zich vaak in een rij van gasten waarbij de bruid vooraan staat en daarnaast haar man. Ook de ouders staan erbij die gefeliciteerd worden door de gasten.

  Het diner

  Het diner is een onderdeel van de bruiloft waarbij iedereen gezamenlijk gaat dineren. Een gezellig moment maar ook een rustmoment voordat het feest begint. Bij het diner heeft het bruidspaar een centrale plaats en worden er speeches gegeven door vrienden en familie. Traditioneel gezien zit de bruid links van de bruidegom waarbij de ouders tegenover het bruidspaar zit. Hiernaast volgen de bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Op de trouwlocatie, tijdens de voorbereidingen, wordt er een tafelschikking gemaakt waarbij de gasten bij elkaar worden geplaatst. Dit gebeurt gebruikelijk met naambordjes. Stellen en familie worden vaak bij elkaar gezet. Traditioneel gezien zitten de mannen en vrouwen om en om en echtparen tegenover elkaar.

  Kosten

  De kosten van een trouwlocatie zijn erg afhankelijk van de wensen van het bruidspaar. Trouwen in een kasteel, een partycentrum of misschien wel thuis. Wanneer het bruidspaar weet wat zij willen is het aan te raden om bij diverse partijen offertes op te vragen. Pak zeker een moment om deze offertes goed met elkaar te vergeleken. Vaak zit er bij de ene locatie veel meer inbegrepen als bij de andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan muziek, wellicht werkt een van de locaties samen met een dj of band. Soms koop je een locatie vooraf af. Bij andere locaties betaal je achteraf.

  SHARE