Het woord videograaf is een term die bij ons eigenlijk niet bekend was. Ondanks dat Gabriel (de fotograaf bij Weddingstudios) afgestudeerd is van de filmacademie en erg veel van film weet, was hij ook niet bekend met deze term.

  Inmiddels hebben we een aantal filmers ontmoet die claimen dat zij het woord hebben bedacht, maar wij zijn er bijna zeker van, dat dit woord veelal gebruikt wordt omdat de naam erg lijkt op het woord fotograaf. Het woord foto wordt dan vervangen door video wat eigenlijk sinds het tv tijdperk een bekend woord is geworden. Veel bruidsparen doen bij ons een aanvraag en vragen naar een fotograaf en videograaf.

  Nu film steeds bekender gaat worden in de bruiloft wereld, krijgen we van bruidsparen het woord videograaf steeds meer te horen. Zo vaak zelfs, dat we het zelf ook zijn gaan gebruiken. Nu hebben we zelfs een website ernaar benoemd die geheel gericht is op bruiloft films.

  Waarom een videograaf?

  Het komt niet vaak meer voor maar soms krijgen we nog de vraag waarom film (naast foto’s) aan te raden is voor een bruiloft. Eigenlijk is een herinnering op film alleen aan te raden als het bruidspaar ook echt films kijkt. Als de film op usb stick wordt afgegeven en deze maar één keer wordt bekeken, dan is dit erg zonde. Omdat niet iedereen veel van film houdt, of de tijd neemt om er even voor te gaan zitten, heeft een boeking met film niet voor iedereen dezelfde waarde. Er zijn op de dag meer camera’s aanwezig met meer crew die alles vast willen leggen.

  Voor sommige bruidsparen is het prettiger om alleen een goede fotograaf te hebben. Wij kunnen een herinnering op film echter wel aanraden. Alleen al omdat het geluid van de dag een enorme toegevoegde waarde heeft. Zo is ja-woord te horen en kunnen er op de dag leuke videogesprekken worden opgenomen. Lees alles over videogesprekken in het artikel ‘videozuil’. Film geeft ook een geheel ander soort van emotie door middel van het bewegende beeld. Je kunt het vergelijken met het kijken naar foto’s van een evenement of het evenement daadwerkelijk te zien in een filmpje.

  Weddingstudios

  WeddingStudios heeft 3 filmers in dienst. Deze filmers hanteren allemaal hun eigen stijl. De keuze uit 3 verschillende videografen wordt door onze bruidsparen zeer op prijs gesteld. Zo past de filmstijl altijd perfect bij de wensen van het bruidspaar.

  Welke filmers werken er precies bij WeddingStudios en wat is hun stijl?

  Elke filmer filmt met minimaal twee camera’s, hierdoor kan het bruidspaar de mooiste momenten vanuit meerdere hoeken bekijken. Een voorbeeld van een twee-camera registratie is het stuk als de bruid over het altaar richting haar toekomstige man loopt. Er staat dan een camera op de bruidegom en een camera op de bruid. In de uiteindelijke film zijn beide reacties te zien van dat zelfde moment.

  Videograaf David:

  David filmt met Sony camera’s beide camera’s kunnen prachtige slow motion beelden opnemen en hierdoor emotionele beelden vertraagt afspelen. David werkt tijdens de fotoshoot met steadycam en filmt de rest van de dag op schouderstatief. Een groot voordeel hiervan is, dat hij de camera altijd bij zich draagt en zo snel ter plekke is, mocht er onverwachts iets gebeuren.

  Dankzij de zeer lichtgevoelige camera’s, is het gebruik van een storende videolamp overbodig en krijgt u prachtig beeld, ook in donkere omgevingen. Het onopvallend filmen is een groot pluspunt van David en hij werkt al vanaf het begin bij WeddingStudios, hierdoor zijn Gabriel & David perfect op elkaar afgestemd en zullen ook beiden dezelfde kleding dragen.

  Filmer Iris:

  ·Iris heeft gestudeerd voor film en kent de techniek als geen ander. Dit staat garant voor mooi opnames met veel kleur. Iris werkt met Canon camera’s en zal soms ook de Sony camera gebruiken. Iris gebruikt ook een steadycam tijdens de fotoshoot, om mooie bewegende beelden te creëren die de film meer dynamiek zullen geven.
  Er staan veel films van Iris op deze website. De bruiloft van Marcella & Lino is een voorbeeld van haar prachtige filmwerk.

  Filmer Daniel:

  Videograaf Daniel zijn films bestaan uit veel bewegend beeld. Door zijn fantastische filmtechnieken zal de uiteindelijke film net een speelfilm lijken. Met veel scherptediepte en fantastisch geluid komt uw film werkelijk tot leven. Daniel film met Canon camera’s en werkt voornamelijk vanaf steadycam en statief. Een gehele speelfilm door Daniel van 1 uur tot 1,5 uur is bij WeddingStudios exclusief te boeken, neem hiervoor contact met ons op via de contactpagina.

  De montage:

  Gabriël maakt van alle beelden een echte speelfilm. Deze film bestaat uit de mooiste momenten van de bruiloft compleet met geluid en muziek. Gabriel heeft door de filmacademie zeer veel ervaring in het monteren van speelfilms en daarom geven alle filmers de montage uit handen aan Gabriel. De film zal van begin tot eind wegkijken als een echte speelfilm en geen moment vervelen. Naast deze prachtige film wordt er ook een mooie trailer gemonteerd, zodat al jullie gasten de hoogtepunten kunnen bewonderen in ongeveer 5 minuten.
  Deze trailer kan ook jullie mobile telefoon worden gezet zodat jullie deze overal mee naartoe kunnen nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om op de bruiloft zelf al een prachtige trailer te laten zien. Gabriel zal dan tijdens het diner in 2,5 uur een filmtrailer monteren zodat jullie deze tijdens het feest aan alle gasten kunnen laten zien. Zo krijgen alle avondgasten ook een idee van wat er overdag allemaal is gebeurd en voelen ze zich direct betrokken bij de dag.

  Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om i.p.v. een same day trailer, een foto slideshow te laten zien. De filmtrailer of slideshow kan de dag na jullie bruiloft al worden meegegeven. Leuk om meteen met familie en vrienden te kunnen delen.

  Want niets is leuker dan deze mooie dag steeds opnieuw te bekijken.

  SHARE